Gooisch genieten met… Natascha Koningsveld

Colour&Spice

‘Gooisch genieten met…’: een nieuwe rubriek waarin we de genietmomentjes, favorieten en hotspots van een dame of heer in kwestie ontdekken. Deze keer vragen we Natascha Koningsveld naar haar favorieten. Natascha woont met haar man, dochter en zoon in Landsmeer, een rustig dorp op tien (auto)minuten afstand van Amsterdam. In 2010 startte ze haar eigen holistic beauty brand voor vrouwen, Colour&Spice. “Nu tien jaar later ben ik nog steeds heel gelukkig met wat ik doe. Dit jaar ben ik vijftig geworden. Vijftig worden wil iedereen wel, maar vijftig zijn is ook een moment waarop je terug kijkt op je leven en de balans opmaakt. Ik tel mijn zegeningen.” In ‘Gooisch genieten met…’ deelt zij haar tips, tricks & favorieten. 

Dit maakt mijn bedrijf tot een succes… Toen ik 18 was startte ik mijn eerste zaak. Ik wist niets van ondernemen, maar had een enorme drive om mijn eigen weg te vinden in de beauty branche. Al toen ik jong was, kwamen vriendinnen bij mij voor styling en make-up advies. Ik leerde om niet alleen te kijken naar de buitenkant, maar ook naar de lagen daaronder. Een visie op schoonheid vanuit het grote geheel. Holistisch. Niet alleen gefocust op de buitenkant. Maar op wie je bent, wat je voelt, en wie je als vrouw wilt zijn. Dit thema drijft mij nog steeds om te blijven leren, specialiseren en open te staan voor nieuwe ontwikkelingen. Ik denk als je iets goed kan er plezier aan beleeft en dit uitdraagt in alles wat je doet, het altijd succesvol is. Als je business in lijn is met je eigen waarheid, kun je er vervolgens een strategie op loslaten. Andersom is het een struggle.

In mijn coaching sessies met vrouwelijke ondernemers komt vaak een stukje onzekerheid ter sprake. Hoe zet ik mijn talent om naar een verdienmodel? Wie zit er te wachten op mijn dienst? Mijn advies: stop met het volgen van business guru’s die zeggen dat je door het gebruik van stappenplannen, online programma’s en slimme marketing veel geld kan verdienen. Ondernemen is soms net als het liedje in die serie van vroeger, De film van Ome Willem. “Deze vuist op deze vuist en zo klim ik naar boven.” Je moet gewoon beginnen, je volledig richten op je doel, anders durven te zijn, je intuïtie volgen en het allerbelangrijkste goed voor jezelf blijven zorgen. De vrouwen die ik begeleid zijn zich ervan bewust hoe belangrijk dit laatste is. Wij als vrouw zijn vaak gericht op het welzijn van de ander. Met de Colour&Spice Beauty Methode en de natuurzuivere producten geef ik ondernemende vrouwen de tools om hun eigen schoonheid te herkennen, te voelen en te voeden. Dat maakt mijn bedrijf tot een succes.

Mijn perfecte zondagochtend begint met…

Schilderen, tekenen en op de achtergrond muziek waar soul in zit.

Op mijn travel bucketlist staat bovenaan…
Alles met een J. Japan, Jamaica en Jordanië.

Als ik moet kiezen tussen nooit meer winkelen of nooit meer uit eten…
Mmm, ik ben niet zo’n goede kok en ga vaak uiteten, maar nooit meer winkelen maakt me ook niet gelukkig. Ik ga voor nooit meer uit eten, maar daar zal mijn gezin niet blij mee zijn haha.

Als ik moet kiezen tussen nooit meer winkelen of nooit meer uit eten…
Mmm, ik ben niet zo’n goede kok en ga vaak uiteten, maar nooit meer winkelen maakt me ook niet gelukkig. Ik ga voor nooit meer uit eten, maar daar zal mijn gezin niet blij mee zijn haha.

Deze beautyproducten gebruik ik elke dag… De Colour&Spice Awakening Face Wash, deze maakt mijn huid direct zacht, glad en zorgt dat de rest van mijn verzorging goed intrekt waardoor ik de hele dag geen droog of trekkerig gevoel heb. Ook het Wild Flower Mask uit mijn eigen lijn vergeet ik nooit op te doen. Het is een soort E.H.B.O crème voor alles wat zich onverwachts aandient. Een droogte lijntje, pukkeltje of een rode vlek. Een dun laagje van dit masker erop en het verdwijnt als sneeuw voor de zon. En ben hooked aan de airwrap hairstyler van Dyson.

Genieten betekent voor mij…
Leven in vrijheid!

Vergeet Natascha niet te volgen op Instagram!

Wil jij ook jouw (Gooische) favorieten met ons delen? Meld je dan aan voor de rubriek Gooisch genieten!

Natascha Koningsveld