Deze site biedt beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden aan om over te stappen naar Chrome, Safari of Firefox.
Je bestelling wordt gratis verzonden! Besteed nog €75 voor gratis verzending

De reis van de heldin

Als creatieve onderneemster heb je een verhaal dat wacht om verteld te worden. Op 29 november ontdek je In het Hart van Laren, de liefde voor jouw unieke purpose—de sleutel tot het versterken van een bloeiende onderneming met wat je het allerliefste doet.

Save the date

Op 29 november nodigen wij: Christine Pannenbakker en ik,  je uit om samen een nieuw verhaal te creëren, gebaseerd op de Reis van de Heldin—een verhaal dat anders is dan we ooit geleerd hebben.

In een wereld vol geluid en drukte, zijn er verhalen die blijven zweven, nooit verteld en vaak vergeten. Het verhaal dat nooit gehoord is, schuilt in de schaduw van ons bestaan — de woorden die wachten om vrijgelaten te worden, de ervaringen die smeken om erkenning. Dit is het verhaal van de Heldin die in stilte haar strijd voert. 

Terwijl ze haar dromen en verlangens verstopt onder de oppervlakte, vecht ze tegen de stemmen die haar vertellen dat ze niet genoeg is. Haar innerlijke strijd, vaak verborgen achter een glimlach, is als een oerkreet die gehoord wil worden.

Dit event nodigt je uit om de stilte te doorbreken, om de verborgen waarheden van je hart te omarmen en om te ontdekken hoe jouw verhaal kan resoneren met anderen. Puur door wie je bent.

Dansen tot de zon opkomt

Soms moet je alles opgeven, tot je niks meer hebt. Pas dan ben je vrij.’ Dat is één van de eerste citaten in mijn boek, The Beauty Sabbatical. 
Niet omdat ik je wil aanmoedigen overal afstand van te doen en volledig opnieuw te beginnen — wel omdat dat míjn verhaal is.  Als het leven je op de knieën dwingt, lijkt het makkelijk om bij de pakken neer te blijven zitten. Ik ontdekte dat er ontzettend veel is waar we wél invloed op hebben. We kunnen ervoor kiezen om te luisteren naar helpende gedachten. We kunnen ervoor kiezen om te dansen tot de zon opkomt, zelfs al regent het pijpenstelen. We kunnen ervoor kiezen om onszelf meer rust en ruimte te gunnen en elke dag stappen te zetten richting een nieuw verhaal. En dat deed ik. Ik bracht rituelen in mijn leven en gaf uiting aan mijn creativiteit. In 2009 opende ik mijn praktijk, Colour&Spice — Holistic Lifestyle Studio. Met één missie: vrouwen laten zien dat als je weet door te dringen tot je eigen kern, alle opsmuk en maskerende lagen weghaalt en jezelf voedt met precies die pure ingrediënten die er voor jou toe doen, je stapelverliefd wordt op je leven. 

 

“It does not matter how great your life looks on the outside

if it doesn’t feel that way on the inside.”

 

Onze schaamte, wanhoop, eenzaamheid en grootste levenslessen: we duiken er in!

Tijdens onze dag samen gaan Christine Pannebakker en ik met jou de juiste bouwstenen voor je bedrijf neerzetten: jouw verhaal, je personal branding, je eigen methode en/of boek, authentieke positionering en uiteindelijk een hogere omzet die je met veel meer plezier en voldoening behaalt. 

-Laat weg wat er

allemaal niet toe

doet, geef jezelf

ruimte te herstellen

en te ademen.-

Geen programma waarbij je in een keurslijf wordt gedrukt, want dat is precies waar we als vrouwelijke pioniers vanaf moeten. Geen one size fits all, want we kijken naar wie jij bent en waar jij behoefte aan hebt. Je kunt landen in wie jij bent. Want daar ligt jouw kracht. We dringen door tot jouw kern en daarmee tot die van je business. 

Sluit je aan bij ons en voeg jouw verhaal toe aan de legende van de vrouwelijke pionier. Samen zullen we de kracht van de Heldin vieren—de vrouw die niet alleen de wereld om zich heen verandert, maar ook de wereld in zichzelf.

Dus stel je even voor... 

Het is vrijdag 29 november.

De mooiste tijd van het jaar breekt aan. De periode van warme chocolademelk en vederlichte champagnebubbels. Fonkelend licht en herdertjes bij nachte. White Christmas en Frozen. Winterwandelingen en thuiskomen bij jezelf.

In het Hart van Laren slaan we de deuren voor jou open.

Daar wacht jou een hapje en een drankje.

Om 12.30 maken we

De reis van de heldin.

Hoor je jouw lokroep.

Waag je de sprong

Pluk je de overvloedige vruchten van je eigen weg. 

wacht niet te lang, 80% van de kaarten zijn al verkocht

De Lokroep

Als de lokroep hard genoeg klinkt, dan kun je niet anders dan uit je torenkamer springen en hollen in dat veld vol wilde bloemen. Georgia O’Keeffe deed dat in Nieuw-Mexico. Haar lokroep: de penselen.
Op die andere dagen ben je aan het haasten met al die dingen die je denkt te moeten doen om de zaak draaiende te houden. Je bent bezig met de tuin. Je laat het dak maken. Je brengt de hond naar de dierenarts. Je brengt de dag door met een vriend. Je vindt het allemaal leuk maar je bent toch met enige irritatie door al die dingen aan het haasten zodat je weer aan de schilderijen kunt gaan werken, omdat dat het hoogtepunt is - het is eigenlijk waar je al die andere dingen voor doet. Het schilderen is als een draad die al die andere dingen, die je leven vormgeven, verbindt.’ Georgia kreeg in 1946 als eerste vrouwelijke kunstenaar een eigen tentoonstelling in het Museum of Modern Art in New York. En bleef tot ver in de negentig schilderen, ook toen haar zicht slecht werd. ‘Ik ben mijn hele leven doodsbang geweest en daar heb ik me nooit ook maar een moment door laten weerhouden.

 

Wanneer?

Vrijdag 29 november

12.30 uur (inloop met hapje en drankje)

13.00 Begin van jouw reis 

16.30 Afsluiting

Vroegboekkorting: 99 euro excl. btw 

Voor wie?

Vrouwelijke pioniers die rijk willen leven van wat ze het liefste doen. Puur door wie ze zijn. 


Jouw hosts voor een onvergetelijke dag:

Christine Pannebakker

Christine is een Award-winning schrijfster, columniste en journaliste. Haar schrijfweken werden door het blad Schrijven uitgeroepen tot De beste schrijfcursus. Ze is de persoonlijke schrijfmentor voor de top van het Nederlands taalgebied.

Ze schreef acht bestsellers, waaronder de nummer 1-hit Wie ben ik en De maagd is terug. Het laatste boek, dat ik schreef met Robert Bridgeman, kwam direct binnen in de non-fictie Top 10 en beleefde binnen twee weken zowel de eerste, de tweede als de derde druk. Het is uitgeroepen tot Boek van het jaar 2023.

Natascha Koningsveld founder Colour&Spice met haar boek The Beauty Sabbatical in haar handen. Achtergrond tribale uitstraling deel Bambara deur en foto uit Maison de la Photographie Marrakech museum

Natascha Koningsveld

Natascha is founder van het holistische beautymerk Colour&Spice en auteur van The Beauty Sabbatical. Ze maakt mixed-media kunst geïnspireerd op de sixties en seventies. Daarnaast begeleidt ze vrouwen die opnieuw verbinding willen maken met hun creatiekracht en alle twijfes in zichzelf los willen laten. Ze laat zien dat de magie niet schuilt in ‘hard je best doen.’ De reis met haar brengt jou naar het mooiste wat je in je draagt: de liefde voor jezelf.

Luisteren naar de lokroep…

Natascha: ‘Wat ik in Colour&Spice ontwikkel, ontstaat niet zomaar uit een formule. Het komt voort uit een diepe creatieve intentie en persoonlijke ervaringen. Elk product groeit met mij mee en draagt een stukje van mijn eigen verhaal in zich. Meer dan ooit voel ik dat mijn werk anderen helpt om hun eigen licht en kracht te vinden. Zo staat bijvoorbeeld nu de mimosa centraal in mijn nieuwste productlijn. Tijdens een trip naar Parijs, afgelopen voorjaar voelde ik een herverbinding met mijn creatieve bron. De stad gaf me energie, maar het was de mimosa die me direct raakte. "Die bloem vertegenwoordigde zoveel voor mij – zachtheid en kracht, maar ook een aarding en stabiliteit." Het was alsof ik iets vond dat niet alleen mijn huid zou voeden, maar ook mijn innerlijke proces weerspiegelde. Ik wist dat ik met deze bloem verder moest. Jezelf openstellen voor de verhalen die op je pad komen, is een uitnodiging om dieper te kijken, voorbij de oppervlakte, en zo rust, gronding en groei in jezelf en in je business te vinden. Met Colour&Spice wil ik dat mensen niet alleen hun huid verzorgen, maar ook een diepere rust en verbinding met zichzelf ervaren. Het gaat erom dat ze hun eigen licht kunnen zien, niet door harder te stralen, maar door simpelweg te zijn. Door zich te laten dragen door de kracht van de natuur en zichzelf te omarmen zoals ze werkelijk zijn. Mijn persoonlijke verhaal en ervaringen blijven de kern van mijn werk. Elke stap in mijn reis, elke ontdekking, wordt geïntegreerd in wat ik creëer. Zo ontstaat er een cyclus van groei en transformatie, waarin ik niet alleen mezelf, maar ook anderen inspireer om hun eigen reis te omarmen. En dat is wat Colour&Spice voor mij zo bijzonder maakt—het is een voortdurende reflectie van mijn zoektocht naar schoonheid, kracht en authenticiteit.

Christine: Een kerkbank in de Cathédrale Notre-Dame in Reims. Het licht valt voorzichtig binnen via de gebrandschilderde ramen van het roosvenster. De roos, in de kerk het symbool voor de verering van Maria, zoals het daarvoor het symbool was van Venus en Aphrodite. In het hart stijgt Maria op ten hemel. Vanaf de koningsgalerij blikken 54 stenen koningen, koningin Clotilde en de heilige Remigius neer op het volk. Ik stel me het Kerstfeest van 498 voor, waarop de Clovis, koning der Franken op deze plek werd gedoopt en gezalfd door Remigius met de woorden: 'Trotse Sicambriër, buig uw hoofd; vereer van nu af wat u tot nu toe hebt verbrand, en verbrand wat u hebt vereerd.’ Ik sluit mij ogen op de plek waar vroeger de ingang was van het labyrint op de kerkvloer. Hier vonden in de twaalfde eeuw ommegangsriten plaats, balspelen en de christelijke paasdansen, geleid door de bisschop of deken zelf. Het labyrint ademt: geen pad van betekenis verloopt in een rechte lijn. De lijnen lopen naar binnen om uit te komen in het hart. Ik vouw mijn handen en buig mijn hoofd in de stilte die hier eeuwenlang bewaard bleef. Met een hart dat in stukken is gescheurd in de gretige klauwen van verdriet. Hier, op deze plek van 33 gekroonde koningen, met de pijn dat ik zoveel meer ben verloren dan mijn kapotgeslagen huwelijk. ‘Schrijf mijn boek.’ De stem is helder. Iets verderop veegt een oude man de kerkvloer met een zachte blik en een brede bezem. Een stevige vrouw met heupen die gewend zijn om te dragen sorteert papieren bij de ingang. Een jonge man met onstuimig haar kijkt omhoog, zijn hoofd in zijn nek. Dat had ik al lang niet meer gedaan. ‘Schrijf mijn boek.’ De stem is licht. De kathedraal telt 2300 beelden, binnen en buiten. En opeens is er maar een. Jeanne d’Arc heeft haar ogen gesloten, haar handen om een zwaard. Haar serene kracht houdt me gevangen. Zij. ‘Schrijf mijn boek.’ De stem is zonder compromis. Mijn hart roffelde onder mijn winterjas. Wat wist ik van haar? Een jonge vrouw, een meisje nog, dat naar de kroonprins ging, Orleans bevrijdde, streed tijdens de honderdjarige oorlog en levend werd verbrand op de markt van Rouen na een proces van de inquisitie. Dat vatte mijn kennis over haar ongeveer samen. Oh, en dat ze stemmen hoorde. Ik besloot nederig te bedanken voor de eer. De steen waar ik onder was gekropen, had mij veiligheid geboden in de storm die alle zekerheden had ontworteld. ‘Schrijf mijn boek.’ En toen besloot ik te luisteren naar de lokroep..

29 november

De reis van de heldin

Verhalen volgen vaak de route die de Held volgt in het leven. Hij beklimt de berg, verslaat de draak en overwint iets buiten zichzelf. Hij maakt dat we onze adem inhouden in de bioscoop en boeken vol cliffhangers verslinden.

En dan heb je de Reis van de Heldin. Zij overwint meestal iets binnen in zichzelf. Het verhaal van de vrouw die weet dat er diep vanbinnen een verlangen schuilt. Jarenlang was ze in staat die onrust weg te vegen onder de diepe laag as in haar onderbuik, de plek waar ooit haar heilig vuur brandde. Tot ze op een dag is ze opgedroogd. Leeggeven. Tot stof vergaan. Door iedereen die aan haar trok. Om het luisterend oor te bieden. De warme arm te zijn. De zachte stem. Het koesterende hart. Tot de immer voedende vrouw zelf niet meer hongert. Opgegeten door het leven zelf. En dan is daar die ene druppel. Op de rotsachtige grond. De druppel die het innerlijk verlangen laat ontwaken. In dat ene moment waarop alles anders wordt.

Deze dag is die druppel die de overvloed weer laat stromen.