veelgestelde vragen

Waarom zou ik voor de Colour&Spice-huidverzorging kiezen? 
Wij bieden de hoogste kwaliteit: natuurzuivere en vegan huidverzorging met een maximale hoeveelheid aan krachtige, actieve stoffen. Met ruim dertig jaar ervaring in de beautybranche en natuurgeneeskunde, weet Natascha Koningsveld als geen ander welke formules van kruiden, plantenextracten en actieve stoffen bepalend zijn voor het behouden van een mooie en gezonde huid.

In reguliere producten zijn vaak vulstoffen en parfums verwerkt die een product al snel fijn doen aanvoelen en lekker laten ruiken. In de Colour&Spice-producten zitten alleen ingrediënten van natuurlijke herkomst die met veel zorgvuldigheid zijn geselecteerd om het zelfherstellende vermogen van je huid te verbeteren en de huid mooi en gezond te houden. Het kan zijn dat je in het begin even moet wennen aan onze producten, omdat we geen GMO’s, toxines, fillers, kunstmatige kleur- en geurstoffen, synthetische ingrediënten, parabenen en ftalaten in onze producten verwerken. 

Quick-fix of duurzame huidverbetering?
Het vinden van huidverzorging die je fijn vindt heeft dus veel te maken met je eigen waarden en verlangens. Wil je een vegan product? Moet het natuurzuiver zijn? Een luxe gevoel geven? Ga je voor een quick-fix of duurzaam resultaat? Allemaal dingen waar je wellicht even bij stil kunt staan. Bij alle producten die Colour&Spice ontwikkelt staat een natuurlijke transformatie van de huid met hoogwaardige, natuurzuivere en actieve stoffen voorop. Colour&Spice gebruikt geen geur- en kleurstoffen en de focus bij het creëren van nieuwe producten ligt op het mooi en gezond houden van de huid. Natascha: ‘Ik wil dat je huid door het gebruik van de Colour&Spice-producten van goed, naar heel mooi en uiteindelijk naar supermooi transformeert. Dat kan niet in één keer, daar zijn drie magische stappen voor nodig.’

Door de huid eerst intensief te zuiveren (Beauty Detox), dan aan te vullen met bouwstoffen zoals vitaminen en mineralen (Rebalance) zal je huid stapje voor stapje egaler, zachter en frisser worden op een veilige, duurzame en liefdevolle manier. Colour&Spice streeft ernaar de meest hoogwaardige kwaliteitsproducten te maken voor een verrassend betaalbare prijs. 99% van onze producten zijn onder de 50 euro. Dat kan omdat er geen dure reclamecampagnes en tussenhandel worden gebruikt om onze producten te promoten. 

Holistische huidverzorging betekent voor ons dat we bij het creëren van onze producten:

  • uitgaan van het welzijn van de gehele mens en de heilzame werking van planten; 
  • alleen samenwerken met gerenommeerde leveranciers; 
  • alleen de allerbeste grondstoffen, unieke hoogwaardige oliën, zelfgemaakte kruidenextracten en de meest krachtige actieve stoffen gebruiken. Deze beschermen onze huid tegen vervuiling, stress, onvolkomenheden en veroudering;
  • elke batch met de hand produceren, deze ondergaat strenge controles en wordt getest in ons laboratorium volgens de EU-verordening 1223/2009. Deze verordening voorziet in de beoordeling van de veiligheid van producten en een verbod op dierproeven;
  • uitsluitend gebruikmaken van 100% natuurlijke grondstoffen die zijn gecertificeerd en voldoen aan alle nationale en internationale veiligheidsvoorschriften.

De Colour&Spice-producten zijn: 

  • veganistisch en dierproefvrij; 
  • natuurzuiver en waar mogelijk biologisch;
  • getest op mensen en niet op dieren.
  • zonder GMO’s, toxines, fillers, kunstmatige kleur- en geurstoffen, synthetische ingrediënten, parabenen en ftalaten samengesteld.

Welk resultaat bereik ik met het dagelijks gebruik van de producten? 
Wij maken gebruik van kostbare en actieve ingrediënten die je huid op een natuurlijke manier mooi en stralend houden.  

Waar gebruiken wij alcohol voor? 
Veel mensen willen alcohol in cosmetica vermijden, omdat alcohol een uitdrogende en irriterende werking kan hebben op de huid. Alcohol denat, ethanol, ethylalcohol, methanol en isopropylalcohol zijn inderdaad vormen van alcohol die in veel cosmetica worden gebruikt en behoorlijk irriterend en uitdrogend kunnen werken. 

Wij gebruiken een zeer laag percentage bioalcohol als oplosmiddel voor ingrediënten die niet wateroplosbaar zijn, zoals bijvoorbeeld onze wierookolie. Alcohol is een natuurlijke grondstof en de kwaliteit van de alcohol wordt sterk beïnvloed door het gebruikte productieproces. Alcohol wordt vaak gedenatureerd (ondrinkbaar gemaakt) vanwege de lage kosten. De middelen die daarvoor gebruikt worden zijn vaak van synthetische herkomst. Wij gebruiken zuivere bioalcohol (uit graan) in een minimale dosering. Deze bioalcohol wordt geproduceerd door gisting van suikers (van graan) met behulp van gist. 

Een vetalcohol is een onderdeel van natuurlijk vet of olie. Een voorbeeld: laurinezuur wordt verkregen door een destillatie uit kokosvet. Onder druk wordt waterstof aan het vetzuur toegevoegd. Het eindproduct van vetzuur en waterstof is een vetalcohol: een wasachtige compacte substantie. Alhoewel het feitelijk gezien wel tot de alcoholgroep behoort, is het niet te vergelijken met pure alcohol en zijn eigenschappen. Het geeft een fijn huidgevoel en voorkomt juist uitdroging van de huid. 

En alcohol, moet dat er echt in? Daar droogt je huid toch juist door uit? 
Nee, wij werken met bioalcohol, een zachte alcohol uit graan of een vetalcohol. Alcohol zorgt ervoor dat sommige grondstoffen beter worden opgenomen door de huid, en soms moet er ook een beetje alcohol in om grondstoffen in op te lossen. Alcohol maakt de huid poreuzer waardoor werkzame actieve ingrediënten dieper in de huid geabsorbeerd worden en het effect van deze actieve stoffen veel sterker wordt. Ik heb heel lang bij een antroposofisch cosmeticabedrijf gewerkt waar ruim dertig jaar lang onderzoek is gedaan naar de werking van (goede) alcohol in producten en ik ben ervan overtuigd dat dit nodig is om een natuurzuiver product te maken dat 100% veilig is, mooi resultaat geeft en de huid niet uitdroogt. Er zijn heel veel producten op de markt die geen alcohol gebruiken vanwege de slechte reputatie, maar dan zijn er alternatieven nodig die wij niet willen gebruiken. 

Zijn de producten biologisch?
Voor onze producten maken wij waar mogelijk gebruik van biologische ingrediënten, omdat we geloven dat dit goed is voor onze huid en onze planeet. Het is niet altijd mogelijk om alle werkstoffen uit wildpluk of biologische landbouw te verkrijgen. Wij kiezen altijd voor eerlijke, duurzame leveranciers die duurzaam werken en zuivere en bewezen werkstoffen leveren. Huidverzorgingsproducten maken die werken, en veilig, schoon en duurzaam zijn voor onze planeet, onze cliënten en onszelf, is onze prioriteit. 

Is de palmolie die jullie gebruiken gecontroleerd op een duurzamere productie?
Wij maken gebruik van RSPO-gecertificeerde palmolie. 

Het eerste ingrediënt is water zag ik, zit dat er dan het meest in?
Klopt, als water als eerste wordt vermeld, dan zit dat er het meest in. Wij gebruiken heilzaam bronwater van Monchique uit Portugal.   

Wat voor conservering gebruiken jullie?  
Alle onze ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong. Om ervoor te zorgen dat de producten een stabiele basis hebben, ook als ze eenmaal geopend zijn, moeten we onze grondstoffen bewerken. Dit gebeurt bijvoorbeeld door plantenextracten te destilleren of extraheren.  

Wij gebruiken vitamine E voor het conserveren van onze producten, maar dit is niet genoeg om de producten veilig te gebruiken. Waar het nodig is maken wij gebruik van een Ecocert gecertificeerde conservering die bestaat uit benzylalcohol en dehydroacetic acid. 

Dit zijn organische zuren en granen uit planten en fruit, die in het lab worden bewerkt tot een veilige conservering voor de huid. Onze producten worden met de hand in kleine batches en in eigen beheer gemaakt, zodat ze altijd supervers zijn als jij ze gaat gebruiken. Ook gebruiken we bruin gekleurd glas om de producten te beschermen tegen invloeden van buitenaf. 

Hoelang zijn de producten houdbaar?
Onze producten hebben een natuurlijk oorsprong. Voor maximaal resultaat kun je ze het beste binnen zes maanden gebruiken. Bewaar ze op een koele en donkere plek en let er goed op dat je de dopjes er na gebruik weer opdraait.  

Gebruiken jullie parfum of kleurstoffen?
Onze producten zijn vrij van kleur en geurstoffen. We gebruiken etherische olie van gember en ylang-ylang voor hun werking en gelukkig hebben deze twee etherische oliën een aantrekkelijke geur.  

Waar komen jullie ingrediënten vandaan? 
Onze grondstoffen worden over de hele wereld ingekocht bij gerenommeerde leveranciers. De leveranciers waar wij inkopen leveren ingrediënten met een unieke werking. De bedrijven waar wij mee samenwerken hebben een filosofie die gelijk is aan de onze. We leveren uitsluitend producten van de hoogste kwaliteit die constructief bijdragen aan een gezonde huid en aan ons milieu. Elke grondstof die wij inkopen is voorzien van de benodigde veiligheidsinformatie (MSDS en COA). 

Zijn jullie producten vegan en dierproefvrij? 
Al onze producten zijn 100% vegan en dierproefvrij.  

Waarom geen zonnefactor?
Zonbescherming is complex. Helaas bevatten de reguliere zonnebrandcrèmes vaak een hoge dosis belastende stoffen. Een natuurlijke variant is wat ons betreft ook geen fijne optie om te verwerken. Het smeert vaak niet lekker en slaat wit uit, vaak krijgen mensen er ook uitslag van. Onze producten bevatten een hoog gehalte aan ingrediënten die een natuurlijke bescherming bieden tegen de zon zoals anatto-olie. De oorspronkelijke bewoners van Amerika smeerden zich hiermee in om hun huid te beschermen tegen de zon. 

Wij hebben een beetje moeite met het gegeven dat we graag onze mooie, zuivere en actieve stoffen zo diep mogelijk in de huid willen brengen. Zonnefilters wil je juist niet in je huid hebben. Het geeft Colour&Spice een fijn gevoel om zeker te weten dat onze producten de huid zuiveren, voeden en upliften op een veilige en duurzame manier. Wij raden je aan eerst je C&S-serum te gebruiken en daarna je Colour&Spice-moisturizer. Vervolgens is het raadzaam om als je in de zon gaat zitten een extra beschermende (natuurlijke) zonnecrème over deze lagen heen aan te brengen.

Hoe kan ik het beste van start gaan met de producten van Colour&Spice?
Je kunt ervoor kiezen om de producten te kiezen uit een van de drie lijnen die het beste aansluiten bij je huid. Maar het mooiste resultaat krijg je door de drie stappen te doorlopen. 

Hebben de producten effect zonder de Colour&Spice-behandelingen? 
De producten zijn gecreëerd voor beauty professionals en voor thuisgebruik. Colour&Spice wil hiermee de kracht van de behandelingen naar jouw badkamer brengen. Natuurlijk geeft de combinatie van onze intensieve behandelingen en de producten het beste resultaat. 

Welke producten gebruik je nadat je alle drie de stappen hebt doorlopen? 
Na de drie stappen heb je een nieuw huidniveau bereikt en ga je verder met de producten die je gaandeweg als het meest prettig hebt ervaren. 

Gebruik je water bij het opdoen van de Awakening Face Wash? 
De Awakening Face Wash (in de ochtend) gebruik je door de reinigingscrème in te masseren en met lauwwarm water af te spoelen. 

Gebruik ik de gezichtsolie afzonderlijk of ergens doorheen?
Het kan allebei, de gezichtsolie (Botanical Beauty Oil) werkt herstellend op de huid, dus als je het idee hebt dat je huid iets extra’s nodig heeft, dan masseer je je gezicht hiermee drie keer per week in zonder dat je het mengt. Als je huid droog voelt, dan kun je dagelijks een druppeltje door je serum of moisturizer mengen, dat maakt je dagverzorging iets rijker. 

Gebruik ik de gezichtsolie elke dag?
Onze Botanical Beauty Oil gebruik je ongeveer vier keer per week, door een paar druppeltjes van de olie door je moisturizer te mengen. Het is goed om hierbij af te wisselen, zodat je huid zelf actief blijft en niet gewend raakt aan de dagelijkse intensieve voedende werking van de Botanical Beauty Oil. Er zijn vrouwen met eczeem klachten waarvan de huid door de Botanical Beauty Oil extreem verbetert en dan is het natuurlijk prima om het dagelijks te gebruiken. Je kunt de olie ook als extra boost voor een gezichtsmassage gebruiken. Het is niet zo dat je huid verzadigd raakt door het gebruik van deze olie.

Kan ik de producten rond mijn ogen gebruiken? 
De Goodnight Cleanser kan een beetje prikken bij je ogen door de gemberolie en het Malachietextract, maar als je geen gevoelige ogen hebt, kunnen de producten veilig rondom de ogen gebruikt worden.